dinsdag 16 februari 2010

Wat heeft het CDA Hoogvliet bereikt in de achterliggende raadsperiode














Van 2006 tot en met 2008 heeft het CDA als oppositiepartij het volgende (mede) bereikt:


Het verlagen van het aantal handtekeningen van 150 naar 50 om een burgerinitiatief in te dienen. Hoogvlieters kunnen nu met 50 handtekeningen een initiatief indienen waarvan zij vinden dat moet veranderen of opgepakt moet worden.

Meer toezicht van stadstoezicht m.b.t. het handhaven van het hondenbeleid. Mensen die buiten de loslaatgebieden en uitlaatzones de uitwerpselen niet opruimen worden beboet.

Aandacht gevraagd voor behoud van de wijkbus Hoogvliet-Pernis en herstel van vertrouwen tussen portefeuillehouder en de stichting. De stichting wijkbus is nu zeer succesvol.

Een alcoholverbod voor speelplaatsen. Kinderen moeten vrij en veilig buiten kunnen spelen.

Plan van aanpak jeugd en onderwijs waarmee de scholen weer het middelpunt van een wijk worden. Een middelpunt waar jong en oud terecht kunnen voor onderwijs en ontspanning.

Aangenomen motie waarmee het DB de opdracht kreeg de informatievoorziening middels internet te verbeteren en de website te optimaliseren. Hoogvlieters moeten volledig op de hoogte kunnen blijven.

Welkomstbijeenkomst voor nieuwe Hoogvlieters.

De planning voor de fietshoofdroute langs de Groene Kruisweg als onderdeel van de rotonde om het Stadshart aan te sluiten is opgesteld. Er wordt nog naar geld gezocht.

Het organiseren van een beursvloer en banenmarkt t.b.v. maatschappelijk ondernemen.

De verkeersproblematiek onder de aandacht gebracht tijdens een bezoek aan de vaste Tweede Kamercommissie.

Een risicoanalyse op laten stellen om de risico’s voor de bouw en beheer van het Cultuurhuis in beeld te krijgen alvorens verdere stappen te nemen.

Er voor gezorgd dat de Tormentil een nieuw speeltoestel terug kreeg.

Initiatief genomen voor een bomenbalans in Hoogvliet met het leidende principe:

1 boom kappen met herplantplicht in Hoogvliet is 1 boom terugplaatsen in Hoogvliet.

Vanaf december 2008 tot nu heeft het CDA als coalitiepartij met een portefeuillehouder welzijn het volgende (mede) bereikt:

Opstellen en uitvoering van de Nota vrijwilligersbeleid ‘Verbinden is binden’.

Opstellen en uitvoering van de Nota Kunst en Cultuur.

Herijking speelbeleidsplan. Een goede verdeling van speelplaatsen voor de jeugd tot 23 jaar uitgezet over geheel Hoogvliet.

Speelvisie is opgesteld. Hiermee is een visie neergelegd m.b.t. speelplaatsen, sport, speeltuinen en speel- en beweegplekken voor ouderen.

Opstellen en uitvoering van de Nota Jeugd met verdiepingsslag op jongerenwerk.

Middels een motie opdracht gegeven voor het plaatsen van een informatiebord op de Binnenban.

De aanleg van het Krajicek-playground in het Middengebied.

Speelplaats Lupine is in de jaaropdracht opgenomen. In februari kunnen bewoners zelf de speeltoestellen kiezen.

Kanteling sociaal-cultureelwerk. De verbetering van welzijnswerk is ingezet. Er wordt meer vraaggericht en vindplaatsgericht gewerkt.

Instellen van Durfgeld. Hoogvlieters kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten van en voor hun buurt.

Tante Kwebbel is actief in Hoogvliet. Tante Kwebbel brengt mensen bij elkaar die af en toe iets voor een buurtgenoot willen doen. Dit is burenhulp op een vrijblijvende manier.

Zevende en achtste Lekker fitschool zijn van start gegaan. Het lesprogramma bevat lessen over voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes. Lekker fit! wil bewegingsarmoede en overgewicht bij leerlingen tegengaan en gezond leven stimuleren.

Bij de Multifunctionele Accommodatie (MFA) wordt rekening gehouden met een dubbele gymzaal met een hoogte van zeven meter.

In bijna alle wijken zijn zomeractiviteiten naast Plexat georganiseerd.

Geregeld aandacht gevraagd en opdracht gegeven aan het Dagelijks Bestuur voor het actualiseren van de website, goede communicatie naar bewoners en goede informatie naar bewoners.

Tijdens de eerste Kampioenendag werden de Hoogvlietse kampioenen in het zonnetje gezet.

Middels een motie afgedwongen dat geheel Hoogvliet alle wijken moeten worden onderzocht of de wijken jeugdvriendelijk zijn. Waar nodig moet dit worden aangepast zodat de jeugd veilig op straat kan bewegen en spelen.

Extra inzet op huiselijk geweld. Een extra maatschappelijk werker is aan de gang gegaan om Hoogvlieters die met huiselijk geweld te maken hebben te helpen.

Lifestyle-dag georganiseerd op de Binnenban.

Het CDA heeft de Raad vertegenwoordigd door in te spreken bij een Rotterdamse raadsvergadering op het Rotterdamse bestuursmodel ‘We kunnen zoveel beter’.

Daarbij werd onder andere gefocust op het verbeteren van gebiedsgericht werken door diensten en het behoud van de deelgemeenten.









Voor het CDA geldt: de bewoners van onze deelgemeente zijn de aandeelhouders van de lokale politiek en niet een klant van de overheid. Over het algemeen willen Hoogvlieters niet dat er over hun besloten wordt maar met hen en in goed overleg. We zijn makkelijk benaderbaar en toegankelijk en veel in de wijken te vinden als er wat te doen is met en voor de bewoners. Zo houdt het CDA voeling met wat er speelt en wat er nodig is voor Hoogvliet. Terecht worden wij aangesproken op datgene wat de mensen belangrijk vinden voor hun straat, hun buurt, hun wijk, hun deelgemeente.

Geen opmerkingen: